Смоленська катастрофа: найближчим часом назвуть нові подробиці

Читать на русском
Міністр оборони Польщі Антоні  Мацеревич заявив, що найближчим часом будуть розкриті нові подробиці у справі катастрофи літака Ту-154.

Найближчим часом назвуть нові подробиці катастрофи літака Ту-154 з польськими політиками на борту під Смоленськом у 2010-му році.

Про це заявив Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич, повідомляє The News.pl, передає «Слово і Діло».

У Польщі ексгумували тіла екс-президента Качиньського та його дружиниУ Кракові завершилася ексгумація тіл екс-президента Польщі Леха Качиньського та його дружини Марії, які загинули в авіакатастрофі під Смоленськом у 2010 році.

За його словами, «підкомісія» з розслідування катастрофи незабаром повідомить свої висновки. Більшість доказів було відомо раніше, але їх не оприлюднили.

Крім того, як запевняє міністр, буде оголошено нову інформацію у даній справі.

Раніше Мацеревич заявляв, що були знайдені докази причетності Росії до катастрофи, проте він не хотів повідомляти подробиці.

Нещодавно повідомлялося, що польські слідчі поїдуть до Росії інвентаризувати уламки. Нагадаємо, наприкінці грудня під час щорічної прес-конференції президент РФ Володимир Путін розповів, що читав стенограму розмов пілотів літака польського президента Лєха Качинського та «особи з охорони».

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Путін, можливо, отримав нову інформацію щодо перебігу Смоленської катастрофи.

МЗС Польщі вимагало від Росії негайно передати невідомі досі польській стороні записи з кабіни президентського літака.

16 січня російська влада заявила про передачу Польщі усіх записів із польського президентського літака ТУ-154М, що розбився під Смоленськом.

Раніше повідомлялося, що Британія проведе експертизу уламків літака Ту-154.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: