У ГПУ назвали єдину причину для закриття слідства щодо Януковича

Читать на русском
Сарган: є одна підстава для припинення спеціального попереднього розслідування – це добровільна явка підозрюваного Януковичадо органу попереднього розслідування на території України.

Зупинити спецрозслідування в справі Януковича в ГПУ можуть лише з однієї причини – його особистої появи в прокуратурі на підконтрольній території.

Про це на своїй сторінці в Facebook сьогодні написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган, повідомляє «Слово і Діло».

«Активність адвокатів Януковича в останні дні зрозуміла – ось-ось справа проти екс-президента України буде передана до суду. Заяви адвоката Віталія Сердюка та його «сидіння в телевізорі» не відтермінують головного: Янукович відповість перед українським законом», – написала вона.

При цьому прес-аташе Юрія Луценка зазначила, що досудове розслідування не припиниться.

«Є лише одна підстава для припинення спеціального попереднього розслідування – це добровільна явка підозрюваного Януковича до органу попереднього розслідування на території України. Жодних інших підстав для припинення спеціального досудового розслідування немає», – резюмувала вона.

Сьогодні, 14 березня, адвокат Януковича Віталій Сердюк у прес-релізі повідомив, що процедура заочного засудження проти його клієнта нібито припинена, тому що «підстави для цього перестали існувати», коли ГПУ отримала від колег з РФ офіційне підтвердження адреси екс-диктатора та його згоду «сприяти слідству».

Раніше в ГПУ повідомляли, що справу Януковича 14 березня передадуть до суду.

Також адвокати Януковича погрожують ГПУ судом за відмову допитувати його в Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: