Адвокати Януковича погрожують ГПУ судом за відмову допитувати його в Росії

Читать на русском
Захисники Віктора Януковича погрожують співробітникам Генпрокуратури України судом за їхню відмову допитувати екс-президента на території РФ.

Захисники Віктора Януковича погрожують співробітникам Генпрокуратури України судом за їхню відмову допитувати екс-президента на території РФ.

Заяву Віталія Сердюка, адвоката екс-президента, оприлюднила «Українська правда», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Сердюка, 13 июля 2016 року Печерський районний суд Києва зобов'язав працівників ГПУ провести допит Януковича за місцем його перебування.

Він зазначив, що таким чином Генпрокуратура відмовляється виконувати рішення суду.

Луценко: Росія відмовляється від листа Януковича ПутінуУ Генпрокуратурі РФ заявили, що листа екс-президента України Віктора Януковича з проханням ввести російські війська на територію України не отримували.

«Якщо ж ГПУ й надалі буде ухилятися від співпраці з ДП РФ у рамках міжнародного права, в рамках Конвенції, це буде підставою для застосування механізму притягнення посадових осіб ГПУ до кримінальної відповідальності за невиконання судового рішення», – підкреслив Сердюк.

Нагадаємо, прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко заявив, що українські правоохоронці не будуть допитувати Віктора Януковича на території Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: