Голова «Укравтодору»: ситуація з ямами на дорогах погіршиться

Читать на русском
Через нестачу коштів, що виділяються на ремонт доріг, ситуація з ямами на дорогах може погіршитися наступного року.

Через нестачу коштів, що виділяються на ремонт доріг, ситуація з ямами на дорогах може погіршитися наступного року.

Таку думку висловив голова Державного агентства автомобільних доріг України Славомир Новак в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«Це найгірша ситуація, й виникла вона внаслідок того, що за останні роки дороги не ремонтувалися. Якщо доріг 170 тисяч кілометрів, а на рік ремонтувалося 400 кілометрів, ось і результат. Не потрібно бути генієм, щоб це зрозуміти», – уточнив Новак.

«Укравтодор» витратить 2 мільярди гривень на ямковий ремонтУкравтодор планує в поточному році ліквідувати ями і вибоїни на близько 30 тисяч кілометрів українських автошляхів за 2 мільярди гривень коштів, передбачених у державному бюджеті на ці цілі.

Він зазначив, що іншим фактором є погодні умови, особливо падіння температури нижче нуля. За словами Новака, температура повітря за зиму була нижче нуля 53 рази.

«Кожен, хто вчив у школі фізику, розуміє, що відбувається з водою при зміні температур і як це руйнує дороги. У Польщі такі ж погодні умови, просто там дороги у кращому стані, а ремонти проходять із застосуванням новітніх технологій», – уточнив Новак.

Також очільник Агентства не виключив, що наступного року ситуація з ямами на дорогах може погіршитися.

«Може, й так. Я не хочу нікого обманювати: немає грошей на ремонт у необхідному обсязі, є проблема в засобах і на середній ремонт. Якщо ми хочемо за 5-10 років вирішити проблеми ям на дорогах, потрібно відремонтувати всю мережу. Якщо ми будемо ремонтувати 5-6 тисяч кілометрів на рік, за 10 років забудемо про ями, але в нас усе одно залишиться проблема з ремонтами. Цей процес безперервний», – зазначив Новак.

За даними Мінінфраструктури, в 2017 році «Укравтодор» планував ліквідувати ями та вибоїни на близько 30 тис. км українських автошляхів за 2 млрд грн, передбачених у Державному бюджеті на це, проте пізніше у відомстві заявили, що із закладених у Бюджеті коштів безпосередньо на ремонт залишиться лише близько половини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: