Омелян: із запланованих Бюджетом коштів на ремонт доріг піде лише половина

Читать на русском
Міністр інфраструктури констатує, що безпосередньо на ремонт доріг із передбачених цьогоріч коштів залишиться приблизно половина.
Володимир ОмелянФото з відкритих джерел

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, із закладених у Держбюджеті 35 млрд грн безпосередньо на ремонт доріг у 2017 році залишиться 15-20 млрд.

Про це він розповів телеканалу ZIK, передає «Слово і Діло».

«Я був би дуже щасливий, щоб ті 35 мільярдів були. Але з цих 35 мільярдів ми відразу повинні відняти боргове навантаження Євро-2012 – це близько 7 мільярдів. Тому 35 мільярдів – я б хотів, щоб це було правдою. Але реальна сума, на яку ми розраховуємо для утримання доріг, – це діапазон 15-20 мільярдів гривень на цей рік», – констатував він.

Омелян назвав дві системи, які контролюватимуть якість дорігУ Міністерстві інфраструктури України розповіли про дві системи, які будуть стежити за якістю доріг.

За словами Омеляна, 15 млрд грн Мінінфраструктури отримає від банків. «І я дуже сподіваюся, що ці кошти ми отримаємо вчасно. І тоді дорожні роботи будуть в нормальний час – весна, літо, осінь, а не в кінці зими», – відзначив Омелян, підкресливши, що значна частина статей із фінансування доріг є незахищеними.

Також міністр заявив, що чітке бачення застосування коштів уже є.

Раніше Омелян оцінив ремонт усіх українських доріг у щонайменше 250 млрд грн. Тим часом нещодавно стала відома причина звільнення заступника керівника «Укравтодору».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: