НБУ дозволить українцям купувати в 12 разів більше готівкової валюти

Читать на русском
У Національному банку України обіцяють валютну лібералізацію щодо купівлі фізособами готівкової валюти.

Національний банк України планує в рамках валютної лібералізації підвищити ліміт купівлі фізичними особами готівкової валюти в еквіваленті 150 тисяч гривень, що за поточним курсом становить близько 5,5 тисяч доларів або в 12 разів перевищує чинний ліміт.

Про це заявив перший заступник голови Нацбанку Яків Смолій, виступаючи в комітеті Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«У нас є ліміт продажу готівкової валюти фізособам на рівні близько 500 доларів, ми хочемо підвищити його до суми, що передбачена фінансовим моніторингом. Це 150 тисяч гривень», – сказав Смолій, відзначаючи, що це рішення буде ухвалено в рамках відповідного етапу валютної лібералізації.

У Нацбанку сумніваються в перемозі над інфляцієюГлава ради НБУ Богдан Данилишин закликав не поспішати з прогнозами щодо збереження споживчих цін на теперішньому рівні і подолання інфляції відповідно.

Чинний одноденний ліміт НБУ з продажу готівкової валюти фізособам «в одні руки» наразі встановлений на рівні еквівалента 12 тисяч гривень, що за поточним курсом становить близько 450 доларів.

Нагадаємо, в НБУ заявили, що Україна не поверне зовнішній борг без траншу МВФ.

Раніше в Нацбанку ініціювали санкції проти російського Сбербанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: