Гройсман розповів, коли в Україні буде проведена земельна реформа

Читать на русском
В рамках земельної реформи уряд України має стимулювати розвиток агропромислового комплексу через різні програми підтримки та дотації.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що в Україні до 2020 року має бути проведена земельна реформа.

Про це він заявив під час засідання уряду, яке транслював телеканал «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Ми в Бюджеті на 2017 рік дуже чітко передбачили наші пріоритети, в тому числі й агропромисловий комплекс. Тобто в нас є сектори, які можуть бути дуже серйозними, міцними для потенційного зростання. В тому числі агропромисловий комплекс, який також має бути реформований. Ми вважаємо, що до 2020 року ми маємо зробити з вами якісну земельну реформу в інтересах українських громадян і нашої держави. Ми маємо з вами стимулювати розвиток агропромислового комплексу через різні програми підтримки. І цього року ми вже будемо мати з вами і підтримку тваринництва, і підтримку садівництва, і підтримку сільськогосподарського машинобудування. Все те, що я говорю, пов'язано з розвитком економіки, створенням доданої вартості на території країни й новими робочими місцями», – сказав прем'єр.

Нагадаємо, що Верховна Рада продовжила мораторій на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2018 року.

Вміст поживних речовин в українських чорноземах зараз вдвічі нижчий, ніж у землях Західної Європи, де понад 150 років триває ера хімізації.

«Слово і Діло» зафіксувало 346 обіцянок прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, 202 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності прем'єра – 58%. З повним переліком обіцянок Гройсмана можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: