Суд скасував арешт більш ніж двох мільярдів гривень Ярославського

Читать на русском
Київський апеляційний господарський суд скасував рішення про арешт 2,18 мільярда гривень на рахунках ПП Сімер бізнесмена Олександра Ярославського.

Київський апеляційний господарський суд скасував рішення про арешт 2,18 мільярда гривень на рахунках ПП «Сімер» бізнесмена Олександра Ярославського.

Відповідна постанова суду винесена 27 лютого й розміщена на сайті Єдиного держреєстру судових рішень, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначено в рішенні суду, в липні 2013 року ВТБ Банк і компанія «Лекс Холдинг», кінцевим бенефіціаром якої також є Олександр Ярославський, уклали договір про відкриття кредитної лінії на 75,8 млн дол. із кінцевим терміном повернення не пізніше 15 серпня 2016 року. Одержувачем коштів у рамках договору стала компанія «Сімер».

Після того, як позичальник не повернув кошти у встановлений термін, ВТБ Банк звернувся до суду з вимогою заарештувати кошти «Сімера» в межах суми боргу.

Суд у справі Єфремова перенесли на 14 березняРозгляд справи колишнього глави фракції Партії регіонів у ВР Олександра Єфремова перенесли на 14 березня через відсутність одного з адвокатів обвинуваченого.

Судовий арешт на кошти «Сімера» на рахунках фінустанов був накладений 6 січня. Своєю чергою, компанія «Сімер» подала апеляційну скаргу. В ній вказано, що з 2013 до 2016 року загальна сума доходів підприємства склала 97,6 млн грн, що в 20 разів менше за суму заарештованих коштів.

Суд задовольнив апеляцію «Сімера» й скасував накладений на рахунки арешт. Компанія «Сімер» належить кіпрській компанії Lingdate Holding, в оренду якій передана велика частина торгового комплексу «Караван».

Нагадаємо, 17 лютого Голосіївський районний суд Києва наклав арешт на нерухоме майно столичного торгово-розважального центру «Караван».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: