Туреччина продовжила надзвичайний стан ще на три місяці

Читать на русском
Надзвичайний стан у Туреччині буде продовжений ще на три місяці й діятиме до 20 липня, заявив турецький прем'єр-міністр Біналі Йилдирим.

Надзвичайний стан у Туреччині буде продовжений ще на три місяці й діятиме до 20 липня, заявив турецький прем'єр-міністр Біналі Йилдирим.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Turkish Minute.

Надзвичайний стан у Туреччині був запроваджений 20 липня 2016 року, після невдалої спроби державного перевороту. Режим НС мав завершитися 16 квітня. Раніше надзвичайний стан уже продовжували двічі – до 11 жовтня та 3 січня.

Турецькі правозахисні групи та опозиція виступають із критикою режиму надзвичайного стану, оскільки він обмежує права та свободи громадян.

«Користуючись надзвичайним станом, уряд наполегливо запроваджував багато суперечливих ініціатив, що мають силу закону й не потребують за таких умов затвердження парламентом», – зазначили у виданні.

Відповідно до цих указів, понад 135 тисяч осіб були звільнені з державних органів за звинуваченням в участі в перевороті.

7 березня в Туреччині затримали ще 95 осіб за підозрою в зв'язках із проповідником Фетхуллахом Ґюленом, якого звинувачують в організації спроби державного перевороту в липні 2016 року.

Раніше в Стамбулі почався суд над 330 службовцями, яких підозрюють у причетності до військового заколоту.

Спроба державного перевороту відбулася в Туреччині 16 липня 2016 року. Влада країни звинувачує в організації путчу Фетуллаха Ґюлена.

23 лютого 2017 року прокуратура Стамбула завершила розслідування в зв'язку зі спробою державного перевороту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: