Синютка запевняє, що всі шахти «Львіввугілля» працюють

Читать на русском
У Львівській обласній державній адміністрації прокоментували протести на шахтах Львівської області.
Олег Синютка

Всі шахти, які належать державному підприємству «Львіввугілля», працюють у звичайному режимі.

Про це на брифінгу у Львові розповів голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Всі шахти держпідприємства «Львіввугілля» наразі працюють, і я очікую, що після сьогоднішнього рішення суду будуть зняті всі перешкоди та передумови для арешту рахунків «Львіввугілля», – сказав він.

За словами Синютки, на цю мить виплачено 18 млн грн заборгованості із зарплати, після розблокування рахунків виплатять ще 22 млн грн, а протягом кількох тижнів буде виплачена вся зарплата за січень поточного року. Синютка не назвав загальну суму заборгованості із зарплати перед гірниками «Львіввугілля».

Голова Львівської ОДА підкреслив, що той, хто мав на меті заблокувати рахунки «Львіввугілля», насправді «має на меті зірвати модернізацію шахт «Львіввугілля» й таким чином зупинити видобуток вугілля у Львівській та Волинській областях», оскільки рахунки підприємств заарештовували лише в цих двох регіонах.

Також, за словами Синютки, ініціатори блокування рахунків намагалися «дестабілізувати ситуацію та підштовхнути гірників до різних проявів протесту».

Нагадаємо, раніше львівські шахтарі анонсували страйк через заборгованість із зарплати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: