Росіяни півроку писали листа про допит Януковича – прокурор

Читать на русском
У Головній військовій прокуратурі України сподіваються, що Генпрокуратура РФ виконає міжнародно-правове доручення й допитає екс-президента Віктора Януковича в справі про державну зраду.
Віктор Янукович

У Головній військовій прокуратурі України сподіваються, що Генпрокуратура Російської Федерації виконає міжнародно-правове доручення й допитає екс-президента Віктора Януковича в справі про державну зраду.

Про це «Укрінформу» повідомив прокурор Руслан Кравченко, пише «Слово і Діло».

«Ми направили до Генпрокуратури Російської Федерації міжнародно-правове доручення про допит Януковича ще шість місяців тому. Й лише вчора нам прийшла від них відповідь про готовність його допитати. Якщо вони готові, то нехай допитають. Для цього ми направили їм протокол допиту із запитаннями Януковичу», – сказав він.

Кравченко додав, що українські прокурори не мають права допитувати екс-президента на території Росії, а їхати туди, щоб бути присутніми на допиті, немає необхідності.

Янукович заявив про готовність надати свідчення, але в РосіїЕкс-президент України Віктор Янукович погодився на надання свідчень українським правоохоронцям.

«Генеральна прокуратура Російської Федерації за півроку ніяк не може допитати Януковича, а лише всією прокуратурою готує лист про готовність. Для підозрюваного є краща пропозиція. Ми можемо здійснити його допит під цілодобовою охороною, без обмеження в часі на території Межигір'я, біля страусів», – зазначив він.

Нагадаємо, раніше прокурор Руслан Кравченко говорив, що українські правоохоронці не будуть допитувати Януковича на території Росії.

Сьогодні стало відомо, що адвокати Януковича погрожують ГПУ судом за відмову допитувати президента-втікача в Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: