Мін'юст спростив процедуру реєстрації новонароджених

Читать на русском
В Україні отримати свідоцтво про народження дитини відразу в пологовому будинку можна останні 2 роки. За цей час послугою скористалися понад 100 тисяч українських сімей.

Міністерство юстиції презентувало пілотний проект, за яким свідоцтво про народження дитини та його реєстрація за місцем проживання будуть видаватися в пологовому будинку за одну добу.

Про це повідомляє «24 канал», передає «Слово і Діло».

«Шлюб за добу» уклали 5 тисяч українських пар – ПетренкоЗа рік більше п'яти тисяч українських пар зареєстрували свій шлюб за процедурою Мін'юсту Шлюб за добу.

«Раніше, щоб зареєструвати немовля за місцем проживання, батькам потрібно було провести в черзі понад місяць. Зараз ця процедура займає лише 15 хвилин. Для реєстрації від батьків потрібні лише паспортні дані та письмова заява.

«Це послуга, якої потребують українські родини, щоб не бігати до відповідних міграційних служб, не отримувати довідки та не стояти в чергах», – повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

Пілотний проект працює поки лише в Києві та Харкові. Це абсолютно безкоштовна послуга. До кінця року такий сервіс планують запустити в усій країні.

Нагадаємо, раніше Кабмін постановив збільшити аліменти через інфляцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: