Зростання ВВП призведе до підвищення соціальних стандартів – Гройсман

Читать на русском
Українська економіка почала вставати з колін і в перспективі Кабмін матиме можливість підвищити соцстандарти.

На сьогоднішній день українська економіка почала «вставати з колін», що створює передумови для зростання соціальних стандартів у найближчій перспективі.

Про це повідомив глава Кабінету міністрів України Володимир Гройсман під час засідання уряду, передає «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Якщо ми відчували економічне падіння, включно з 2015 роком, і на те були об'єктивні причини, то в 2016 році нам вдалося забезпечити більш серйозне зростання, яке дорівнювало 2,2% економічного зростання щодо минулого року. Але найголовніше – зараз ви бачите цю реальну цифру, й вона є об'єктивною. Ми в 4-му кварталі мали економічне зростання в економіці 4,7% ВВП. Це означає, що українська економіка почала вставати з колін, і в перспективі ми будемо мати можливість у тому числі й підвищення всіх соцстандартів», – сказав Гройсман.

Він переконаний, що в України є потенціал істотно збільшити зростання ВВП, тобто 4,7% в 4-му кварталі – це абсолютно оптимістичні показники.

Дефіцит поточного рахунку платіжного балансу в 2016 році зріс до $3,4 мільярдаЗростання дефіциту поточного рахунку платіжного балансу сягнуло $3,4 млрд за підсумками 2016 року, що обумовлено скороченням експорту товарів і відновленням зростання імпорту в Україну.

«Економічне зростання дає нам наповнення до національного бюджету й (дозволяє – Ред.) перенаправити ці кошти на підвищення якості життя людей. Коли відбувається економічне падіння, це зробити неможливо. Коли застосовується підміна понять від професійного підходу до управління процесами в державі ... тоді ми маємо лише падіння й потрясіння», – зазначив прем'єр.

За даними Держстату, зростання валового внутрішнього продукту України в IV кварталі 2016 року щодо аналогічного періоду попереднього року прискорилося до 4,5-4,8% порівняно з 2% в III кварталі.

Нагадаємо, що за підсумками 2016 року зростання валового внутрішнього продукту України становило близько 2%, що вказує на поступове відновлення економіки країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: