У Туреччині завершено розслідування у справі про спробу держперевороту

Читать на русском
В суд Стамбула направлено обвинувальний висновок у відношенні 24 підозрюваних в терористичній діяльності.

Прокуратура Стамбула завершила розслідування у зв'язку з спробою перевороту 15 липня 2016 року. Зокрема, мова йде про дії в Стамбулі течії Паралельна держава, лідером якого є Фетуллах Гюлен.

Про це повідомляє Anadolu, передає «Слово і Діло».

За тиждень у Туреччині затримали майже 2 тисячі осібУ Туреччині за тиждень затримали 1,8 тисячі осіб за підозрою в тероризмі і підтримці праворадикалів.

В суд Стамбула направлено обвинувальний висновок у відношенні 24 підозрюваних в терористичній діяльності. У їх числі - Гюлен, а також шість генералів і 17 офіцерів, дев'ять з яких ховаються від правосуддя.

Прокуратура вимагає засудити 10 обвинувачених до 92 довічних термінів кожного в тюрмі суворого режиму і 174 років позбавлення волі.

Решту 13 обвинувачених вимагають засудити, щонайменше, до трьох довічних ув'язнень і до термінів до 30 років позбавлення волі у в'язниці суворого режиму.

15 липня 2016 року прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив про спробу перевороту в країні з боку військових. Вранці 16 липня влади заявили про придушення зусиль путчистів.

Пізніше турецька влада закликали США видати Туреччини опозиційного імама Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара називає «ватажком терористичної організації» і звинувачує в керівництві путчем. Але серед матеріалів, наданих турецькою стороною Вашингтону, в Держдепі США не побачили необхідних для екстрадиції доказів провини проповідника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: