У Туреччині судять понад 300 підозрюваних у причетності до військового заколоту

Читать на русском
На лаві підсудних опинилися в основному кадети, яких звинувачують у вбивствах, замахах на вбивства і спробі повалення конституційного ладу.
REUTERS

У Туреччині почався суд над 330 особами, котрих підозрюють у причетності до військового заколоту.

Якщо їхню провину доведуть, підсудним загрожує довічне ув'язнення, інформує «Слово і діло», посилаючись на «24 канал».

На лаві підсудних опинилися в основному кадети, яких звинувачують у вбивствах, замахах на вбивства та спробі повалення конституційного ладу.

Нагадаємо, спроба державного путчу сталася в Туреччині в ніч проти 16 липня 2016 року. У країні запровадили надзвичайний стан, президент Ердоган скасував дію європейської Конвенції про захист прав людини.

Ердоган висунув Сполученим Штатам ультиматумЕрдоган висунув США ультиматум, в якому вимагає видати Фетуллаха Ґюлена, який підозрюється в організації військового перевороту в Туреччині

За різними даними загинули майже 300 осіб. Заколот був придушений. У рамках розслідування були затримані десятки тисяч громадян.

Самі підсудні стверджують, що в ніч перевороту їм видали зброю з боєприпасами й запевнили, що стався теракт.

Перше судове засідання у справі військового повстання відбулось у Стамбулі 27 грудня 2016 року. Тоді суд розглядав справу 29 поліцейських, підозрюваних у відмові охороняти резиденцію президента в ніч 16 липня.

Раніше в Туреччині затримали близько 400 підозрюваних у співпраці з ІДІЛ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: