Сьогодні в ефірі «Права на владу» обговорять боротьбу жінок за свої права

Читать на русском
Сьогодні, 9 березня, о 23:00 у суспільно-політичному ток-шоу Право на владу на телеканалі 1+1 гості, політики та експерти в студії обговорять порушення прав жінок та гендерну нерівність.

Сьогодні, 9 березня, о 23:00 у суспільно-політичному ток-шоу «Право на владу» гості, політики та експерти в студії обговорять порушення прав жінок та гендерну нерівність.

Тема випуску: «Право бути жінкою».

Зазначається, що питання гендерної рівності в суспільстві не перестають бути актуальними, а українкам поки можна тільки мріяти про європейські стандарти захисту своїх прав.

Водночас вітчизняне законодавство передбачає досить багато пільг для жінок. Українки майже щоденно стикаються з насильством, враховуючи домашнє, нерівністю в заробітній платні та статусі по відношенню до чоловіків, правом на службу в армії.

Гендерна рівність: піар чи реальна мета? Огляд обіцянок українських політиківПитання гендерної рівності в Україні з роками не втрачає актуальності. «Слово і Діло» вирішило показати, хто з українських політиків надає цьому справді великого значення, а хто лише «піариться».

Про те, коли в Україні на основі успішного світового досвіду рішень гендерних питань вибудується формування комплексної система законів, яка б захистила права жінок, говоритимуть з заступником міністра закордонних справ України Оленою Зеркаль, народним депутатом від партії БПП Іриною Луценко, нардепом від міжфракційного об'єднання УКРОП Іриною Констанкевич та письменницею Ларисою Денисенко.

Крім того, під час прямого ефіру відбудуться включення з Туреччини і з США, в яких говоритимуть про права жінок в цих країнах, та за що борються вони.

Експерти в студії ток-шоу: Ілля Кива – екс-начальник Департаменту протидії наркозлочинності МВС, травесті діва Монро та художник й активіст Сергій Поярков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: