Суд дозволив заочно розслідувати злочини бойовика Козіцина

Читать на русском
Печерський райсуд столиці дав добро на заочне досудове розслідування проти одного з ватажків ЛНР Миколи Козіцина.

Печерський районний суд міста Києва дозволив здійснити заочне досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо ватажка незаконного збройного підрозділу «Всевелике військо Донське», громадянина Російської Федерації Миколи Козіцина.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Останній у квітні 2014 року на території Російської Федерації створив незаконне збройне формування «Всевелике військо Донське» з числа громадян РФ та інших осіб, на чолі якого незаконно потрапив на територію України й до листопада 2014 року в Луганській області в складі терористичної організації «ЛНР» організовував і безпосередньо брав участь у нападах на учасників антитерористичної операції», – йдеться в повідомленні.

Вказується, що Козіцин також організовував вчинення «підлеглими йому терористами розбійних нападів на волонтерів, журналістів, священнослужителів та інших цивільних осіб із числа місцевих жителів з метою заволодіння їхнім майном, незаконне позбавлення волі та тримання в нелюдських умовах, побиття, знущання, тортури та інше жорстоке поводження з полоненими, в тому числі вагітними жінками».

Також зазначається, що найближчим часом обвинувальний акт щодо Козіцина буде скерований до суду, де буде ініційовано питання здійснення спеціального судового провадження.

Нагадаємо, в СБУ назвали організаторів обстрілу автобуса під Волновахою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: