В СБУ назвали організаторів обстрілу автобуса під Волновахою

Читать на русском
Полковник збройних сил РФ Анатолій Синельников і військовий комендант Докучаєвська Юрій Шпаков причетні до обстрілу пасажирського автобуса під Волновахою в січні 2015 року.

Полковник збройних сил РФ Анатолій Синельников і «військовий комендант Докучаєвська» Юрій Шпаков причетні до обстрілу пасажирського автобуса під Волновахою в січні 2015 року.

Такі дані оприлюднив заступник Головного слідчого управління Служби безпеки України Віталій Маяков, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Нам вдалося отримати докази, які послужили підставою для отримання підозри окремим особам, а саме громадянину РФ полковнику Синельникову та громадянину України Шпакову. Шпаков керував безпосередньо артилерійським батальйоном, який вів обстріл, у результаті якого загинули люди, а Синельников обіймав посаду командира, куратора «5-й армійської бригади» та командував діями Шпакова», – розповів Маяков.

Повідомлення про підозру їм надіслали поштою.

За даними СБУ, Шпаков зараз перебуває на непідконтрольною території, в Донецьку, й уже не є членом збройних формуваннях «ДНР».

Нагадаємо, 13 січня 2015 року бойовики з «Граду» обстріляли рейсовий автобус на блокпосту ЗСУ біля Волновахи. В результаті загинули 12 і були поранені 19 мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: