Петренко: розпускати департамент люстрації в Мін'юсті не планують

Читать на русском
Міністерство юстиції не має наміру ліквідовувати департамент із питань люстрації. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко.
Павло Петренко

Міністерство юстиції не має наміру ліквідовувати департамент із питань люстрації.

Про це розповів журналістам міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Він відповів на запитання журналістів щодо того, що департамент із питань люстрації можуть розпустити через те, що не вдалося обрати переможця конкурсу на посаду його керівника.

«Розпускати департамент люстрації не будемо. Може бути якесь об'єднання з іншим підрозділом, але розпуску департаменту люстрації точно не буде», – наголосив міністр.

За його словами, в роботі департаменту не відбулося жодних порушень термінів чи збоїв. Таким чином, зараз Мін'юст та громадська реєстраційна рада мають ухвалити якесь комплексне рішення щодо цієї проблеми.

Петренко попросив Тетяну Козаченко повернутися на посаду головного люстратораМіністр юстиції Павло Петренко попросив Тетяну Козаченко повернутися на посаду головного люстратора.

Петренко додав, що після консультацій із громадськістю буде ухвалено рішення про те, в який спосіб буде призначений керівник люстраційного департаменту.

«Я, звичайно, хотів би, щоб на повторному конкурсі комісія визначилася з переможцем, але так сталося, що ті, хто подався на конкурс і були заслухані комісією, комісія дійшла одностайної думки, що немає жодного претендента, достойного бути керівником», – підсумував міністр.

Нагадаємо, 7 березня стало відомо, що повторний конкурс на посаду керівника департаменту з питань люстрації знову не дав результатів.

Раніше Мін'юст назвав претендентів на посаду голови люстраційного департаменту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: