Німеччина та Росія пропонують залучити США до переговорів щодо Донбасу

Читать на русском
Берлін зацікавлений у тому, щоб США вплинули на сторони переговорів для виконання Мінських угод та врегулювання конфлікту на Донбасі.
Зігмар Габріель і Сергій ЛавровФото: Reuters

Берлін зацікавлений у тому, щоб США вплинули на сторони переговорів для виконання Мінських угод та врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це після зустрічі з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим заявив очільник МЗС ФРН Зігмар Габріель, передають російські ЗМІ, пише «Слово і Діло».

«Ми зацікавлені в тому, щоб США були не тільки поінформовані, але й використовували свої можливості впливати на всіх, на кого можуть, щоб «Мінськ-2» виконувався. Ми хотіли б підтримати наших американських колег, щоб вони користувалися своїм впливом», – сказав Габріель.

Голова МЗС Франції анонсував зустріч «нормандської четвірки» в ПарижіУ французькому Міністерстві закордонних справ анонсували проведення зустрічі «нормандської четвірки» щодо Донбасу.

Водночас Лавров за результатами зустрічі з німецьким міністром також висловився на користь залучення США до переговорного процесу.

Нагадаємо, раніше голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Велика Британія та Польща готові до переговорів про їхню можливу участь у «нормандському форматі» переговорів щодо Донбасу.

Раніше віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закликала Німеччину пожвавити роботу «нормандського формату».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: