У Туреччині заарештували росіянку, підозрювану у вбивстві посла РФ Карлова

Читать на русском
Турецькі слідчі вважають, що підозрювана спілкувалася з вбивцею російського посла Андрія Карлова, 22-річним колишнім поліцейським Мевлют Алтінташем.
Мевлют Алтінташ

В Анкарі заарештували росіянку, причетну до вбивства російського посла Андрія Карлова.   Затриманій 33 роки, її звуть Катерина. Жінка заробляла проституцією в п'ятизіркових готелях Анкари, повідомляє «Слово і діло», посилаючись на турецьке видання Daily Sabah.

Слідчі вважають, що в листопаді 2016 вона зв'язувалася по телефону з Алтінташем, а також спілкувалася з ним в месенджері WhatsApp.

Нагадаємо, посол Росії в Туреччині Андрій Карлов був убитий 19 грудня на відкритті виставки «Росія очима турків» в Анкарі. Нападником виявився 22-річний відсторонений від служби поліцейський Мевлют Алтінташ. Він вистрілив в російського посла кілька разів. Карлов помер від отриманих поранень. Алтінташ був застрелений поліцією.

В кінці грудня повідомлялося, що слідчі в Москві допитали росіянку, яка була подругою Мевлют Алтінташа. Деякий час жінка жила в Анкарі, де у неї були близькі стосунки з Алтінташем. Вона поїхала з Туреччини до замаху на Карлова.

Нагадаємо, у Туреччині судять понад 300 підозрюваних в причетності до військового перевороту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: