Працівники Південно-Західної залізниці накрали дизпалива на мільйони гривень

Читать на русском
Керівники Південно-Західної залізниці з підлеглими зливали пальне з локомотивів для подальшої реалізації. Зловмисників затримали працівники СБУ.

Схему розкрадання майна та коштів на Південно-Західній залізниці в особливо великих розмірах викрила в Києві СБУ спільно з прокуратурою та поліцією.

Сімох працівників залізниці затримали безпосередньо під час відбору палива з локомотивів, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

«Встановлено, що керівники середньої ланки спільно з підлеглими систематично зливали й реалізовували комерційним структурам паливно-мастильні матеріали, призначені для роботи локомотивів. Щодня зі складів пасажирської станції ділки вивозили майже дві тонни дизельного палива. Щомісячні втрати залізниці, за висновками профільних експертів, склали один мільйон гривень», – йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Для реалізації вкраденого палива ділки спеціально арендували складські приміщення. Під час обшуку правоохоронці вилучили чотири тонни раніше злитого палива.

Обшуки тривають в адміністративних будівлях ПЗЗ та за місцем проживання зловмисників. Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в «Укрзалізниці» назвали суму збитків від блокади Донбасу.

Раніше «Укрзалізниця» відмовилася від закупівлі зерновозів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: