НАБУ завершило первинну перевірку кандидатів на посади у Верховному суді

Читать на русском
У Національному антикорупційному бюро України повідомили про завершення первинної перевірки інформації щодо кандидатів до Верховного суду.

Працівники Національного антикорупційного бюро України завершили первинну перевірку інформації про кандидатів на посади суддів у Верховному суді.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Співробітники Управління аналітики та обробки інформації НАБУ зібрали та передали до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України первинні дані про всіх претендентів (понад 600) до Верховного суду, зібрані з доступних реєстрів і баз даних. Цю інформацію долучать до суддівських досьє, а Вища кваліфікаційна комісія суддів використає їх при оцінюванні кандидатів під час конкурсу», – йдеться в повідомленні.

Аналітична інформація також передана Громадській раді доброчесності, яка допомагає ВККСУ перевіряти інформацію про служителів Феміди та бере участь у конкурсному відборі.

За запитом ВККСУ перед співбесідами НАБУ також готове здійснювати додаткову перевірку відомостей фіналістів конкурсу на предмет детального аналізу корупційних ризиків.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура допитала очільника Верховного суду Романюка.

Раніше НАБУ розпочало перевірку інформації про кандидатів на посади до Верховного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: