Ердоган звинуватив Німеччину в сприянні тероризму

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Ердоган назвав арештованого німецького кореспондента Деніза Юджела агентом Німеччини, а владу ФРН звинуватив у сприянні тероризму в Туреччині.
Реджеп ЕрдоганФото: Reuters

Президент Туреччини Реджеп Ердоган назвав арештованого німецького кореспондента Деніза Юджела «агентом Німеччини», а владу ФРН звинуватив у сприянні тероризму в Туреччині.

Про це пише DW, повідомляє «Слово і Діло».

Він також зазначив, що в той час як його міністрам не дозволяють виступати в німецьких містах, представникам «заборонених курдських організацій» у Німеччині надають майданчики для публічних висловлювань.

Повідомляється, що 2 і 3 березня влади трьох німецьких міст заборонили турецьким міністрам виступати з агітацією на користь президентської республіки Ердогана перед майбутнім в країні референдумом.

У Держдепі відреагували на звинувачення ЕрдоганаДержавний департамент США відповів президенту Туреччини Ердогану на звинувачення у фінансуванні ІДІЛ.

Раніше повідомлялося, що кореспондент німецької газети Welt був затриманий турецькою поліцією за підозрою в участі в терористичній організації, неправомірному використанні даних, а також у пропаганді тероризму.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що очікує від Туреччини якнайшвидшого звільнення Юджела.

Нагадаємо, у листопаді торік Ердоган вже звинувачував Європу в пособництві тероризму. Також говорив, що Захід підтримує бойовиків ІДІЛ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: