Ердоган звинуватив Європу в пособництві тероризму

Читать на русском
Ердогана не хвилює, що в Європі його називають диктатором за те, що він веде боротьбу з курдськими бойовиками.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив владу Євросоюзу в пособництві тероризму шляхом підтримки західними країнами курдських організацій і формувань.

Про це він заявив у своєму телевізійному зверненні, пише Reuters, передає «Слово і Діло».

«Мене не хвилює, якщо вони називають мене диктатором або ким-небудь ще, це влітає в одне вухо й вилітає з іншого. Що важливо, так це те, як мене називає мій народ», – зазначив він.

За його словами, незважаючи на те, що в Європі радикальну «Робітничу партію Курдистану» оголосили терористичною організацією, її члени можуть вільно й безпечно діяти в ЄС.

Напередодні, 6 листопада, в коаліції сирійських курдів та арабського ополчення, відомій як «Демократичні сили Сирії», оголосили про початок наступу на сірійське місто Ракка, утримуване бойовиками ІД.

Українців попередили про небезпеку поїздок до ТуреччиниУ зв'язку з проведенням силовими відомствами Туреччини попереджувально-профілактичних заходів щодо протидії тероризму та екстремізму слід обмежити відвідування південних і південно-східних районів країни.

Від участі в операції при цьому відмовилася Туреччина, оскільки розглядає загони курдського ополчення як терористичні сили, що діють у зв'язці з терористами з «Робітничої партії Курдистану». В Анкарі також заявили, що не приймуть ролі курдів у звільненні Ракка від ІД.

Як повідомлялося раніше, Україна домовилася з Туреччиною про виробництво радіолокаційних станцій.

Наші країни також домовилися зняти обмеження авіаційним маршрутом Київ-Анкара й збільшити частоту рейсів на наявних напрямках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: