Кабмін знайшов тимчасову заміну Насірову на чолі ДФС

Читать на русском
Глава Державної фіскальної служби рішенням Кабміну відсторонений від виконання службових обов'язків.
Роман НасіровФото з відкритих джерел

Глава Державної фіскальної служби Роман Насіров, якого вчора затримали в Києві, рішенням уряду усунений від виконання службових обов'язків.

Це рішення було ухвалене на позачерговому засіданні Кабміну в п'ятницю, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Перед цим прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що міністр фінансів Олександр Данилюк «внесе свої пропозиції щодо відсторонення Романа Михайловича Насірова від займаної посади з метою забезпечення абсолютно об'єктивного і неупередженого розслідування».

При цьому Гройсман підкреслив, що, якщо вина Насірова буде доведена, він підтримує покарання чиновника.

Насірову вручили підозру, у нього стався інфарктСлідчі Національного антикорупційного бюро України вручили підозру голові Державної фіскальної служби Роману Насірову.

«Ми за те, щоб розслідування було абсолютно об'єктивним, відкритим і ефективним. Якщо людина винна, то вона повинна бути покарана, якщо вона не винна, то вона повинна бути виправдана. Але тут тільки питання часу й ефективності слідчих дій», – зазначив він.

Разом з тим, відповідно до рішення Кабміну, виконувати обов'язки керівника Державної фіскальної служби буде Мирослав Продан.

«На час відсторонення від виконання обов'язків глави ДФС Романа Михайловича Насірова, вноситься пропозиція на розгляд Кабміну, щоб на час розслідування його обов'язки виконував Мирослав Продан», – запропонував Данилюк.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр». Збиток, інкримінований главі ДФС, оцінюється в 2 млрд грн.

Відзначимо, що, за словами директора НАБУ Артема Ситника, рішення по запобіжний захід для Насірова має бути винесене протягом 72 годин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: