Хроніки АТО: обстріли з важкої артилерії по українських позиціях тривають

Читать на русском
Спікер штабу АТО Андрій Лисенко розповів, що на лінії фронту в напрямку позицій ЗСУ працює важка артилерія армії РФ, обстріли не припиняються.

Обстріл українських позицій не припиняється. Бойовики підтягнули до лінії зіткнення важку артилерію і продовжують стрілянину.

Про це на брифінгу в Києві повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, інформує «Слово і Діло», посилаючись на УНІАН.

«Обстановка в районі проведення АТО погіршилася: противник підтягнув до лінії фронту важку артилерію калібру 152 мм і відкриває вогонь по наших позиціях, українські воїни змушені відкривати вогонь у відповідь», - сказав Лисенко.

Бойовики стріляють із БМП, танків, гранатометів і мінометів різних калібрів. При цьому кількість боєприпасів рахується сотнями.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 2 березняСитуація на сході країни станом на 00:00 2 березня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Як зазначив Лисенко, в результаті активних бойових дій учора в зоні АТО один український військовий загинув, дев'ять отримали поранення.

Того ж дня бойовики інтенсивно обстрілювали із забороненого Мінською угодою озброєння позиції сил АТО в районі Авдіївки. Про це повідомив спікер штабу АТО Леонід Матюхін на своїй сторінці в Facebook.

«По наших позиціях в районі Авдіївки другу годину поспіль - танки, 120-міліметрові міномети, гранатомети і стрілецька зброя...», - написав він.

Також він звернувся із закликом до волонтерів, які збирають гуманітарну допомогу для передової, привозити воду в Авдіївку. Води там катастрофічно не вистачає - підкреслив Матюхін.

1 березня зафіксовані майже 120 обстрілів, двоє загиблих, двоє поранених і один травмований серед українських воїнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: