Секретні угоди: прихований бік Мінських домовленостей

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

У історії з блокадою Донбасу є один позитивний момент – вона викриває деякі приховані моменти.

Про це політолог написав на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Якщо бойовики візьмуть під контроль підприємства української юрисдикції на тимчасово окупованих територіях Донбасу в межах висунутих ультиматумів, то це буде прямим порушенням Мінських домовленостей», – нагадує експерт позицію, яку озвучив сьогодні заступник голови МінАТО Георгій Тука.

Проте саме це, на переконання політолога, викликає запитання. Зокрема, про те, де в Мінських домовленостях є пункти про підприємства української юрисдикції.

«По-друге, як вони могли там втриматися за умов окупаційної адміністрації та що стримувало бойовиків від «націоналізації» раніше? Невже Мінські домовленості?», – акцентував експерт.

Зараз викривається цілий шар невідомих нікому «неофіційних Мінських домовленостей», існування яких припускалося ще кілька років тому, але підтвердити було складно.

«Виходить, ці домовленості спрямовані на те, щоб мінімізувати збитки від продовження війни великим бізнесом. Очевидно, збереження поставок продукції та сировини, недоторканність залізниць, формальна українська юрисдикція над деякими стратегічними об'єктами на кшталт залізниці – це все складові всіх цих домовленостей», – проаналізував Петро Олещук.

Як відомо, ватажки «Л/ДНР» погрожують закрити поставки вугілля та «націоналізувати» підприємства окупованого Донбасу. За словами Георгія Туки, в такому разі підприємств не мають майбутнього.

В уряді прогнозують руйнівні наслідки для України від блокади Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: