Ізраїль ініціює створення НАТО для арабських країн

Читать на русском
Ізраїль закликав Саудівську Аравію та інші сунітські країни регіону створити оборонний альянс за типом НАТО для протистояння шиїтському Ірану.

Ізраїль закликав Саудівську Аравію та інші сунітські країни регіону створити оборонний альянс за типом НАТО для протистояння шиїтському Ірану.

Про це в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt повідомив міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман, пише Deutsche Welle, повідомляє «Слово і Діло».

«Саме час абсолютно відкрито організувати формальний союз, коаліцію всіх помірних сил на Близькому Сході проти терору», - заявив Ліберман.

Помірні сунітські держави розуміють, що «найбільшу небезпеку для них представляють не Ізраїль, не сіонізм, а Іран», - підкреслив міністр.

За його словами, партнерами такого альянсу можуть стати як мусульмани, так й іудеї або християни.

Експерт розповів, чи прискорить референдум вступ України до НАТОПолітичний експерт пояснив, навіщо Україні потрібен референдум щодо членства в НАТО та чи наблизить це нас до Альянсу.

Прикладом такого альянсу Ліберман назвав НАТО.

«У цій коаліції повинні бути і справжні зобов'язання. Подивіться на НАТО. В основі альянсу лежить принцип, що кожна країна готова як захистити, так і прийняти захист від інших країн», - підкреслив Ліберман.

Ізраїль міг би допомогти арабським країнам військовими ноу-хау і модернізацією їх армій.

«Помірні арабські країни потребують Ізраїль для свого виживання більше, ніж Ізраїль має потребу в них», - зазначив міністр.

Раніше керівник Ісламської республіки Іран аятолла Алі Хаменеї назвав Ізраїль «фальшивою» країною і «ганебним розділом» у світовій історії.

Як повідомлялося, Петро Порошенко затвердив концепцію інформування українців про співпрацю з НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: