Експерт: Льовочкін за участю Манафорта може створити в Україні лівоцентристську партію

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

У ситуації, коли різне фінансування, має бути й різний прибуток. Крім того, в груп впливу різні погляди. Льовочкін зацікавлений, щоб усе вщухло, а від ПР не залишилося нічого, Ахметов – навпаки, щоб проблематика Донбасу була на порядку денному.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, оцінюючи можливий розкол «Опозиційного блоку» в зв'язку з різними позиціями груп впливу в партії – Фірташ-Льовочкін та Рінат Ахметов.

«Дійсно, всередині «Опоблоку» є протиріччя. По-перше, є момент різного фінансування – Льовочкін та Ахметов. Але річ не лише в цьому. В них різна аудиторія. Стоїть питання про те, щоб не просто поділити схід України. Тих, хто ближче до Донбасу, візьме на себе Ахметов, тих хто далі – Льовочкін», – аналізує політолог.

Рейтинг найвідповідальніших парламентських фракцій«Слово і Діло» підготувало рейтинг найвідповідальніших парламентських фракцій за відсотками виконаних ними обіцянок.

«Просто так зробити це не вийде. Тому, скоріш за все, Льовочкін та Манафорт створюватимуть лівоцентристську партію або принаймні використовуватимуть офіційно зареєстрований «Опоблок», але з більш з лівою риторикою: «миру мир, робочі місця». За фактом те, що непогано виходить у Рабіновича. Але в нього вже немає великих шансів, тому що прізвище у нього все-таки Рабінович», – розмірковує Небоженко.

Якщо формально «Опоблок» не розділиться, то в будь-якому разі будуть дві виборчих кампанії. Ближче до зони АТО – зона відповідальності Ахметова, а великі міста-мільйонники спробує взяти Льовочкін із лівою партією.

«Або принаймні з тим самим «Опоблоком», але не схожим на той, що є в Одесі, Львові та Києві», – додав він.

Якщо «Опоблок» не розділиться, то, на його думку, пройде до ВР, але приблизно з тим самим результатом, що й зараз.

Нагадаємо, минулого тижня три фракції ВР підписали декларацію солідарності.

Яка політична сила стала найвідповідальнішою у Верховній Раді, «Слово і Діло» раніше розповідало в матеріалі «Рейтинг найвідповідальніших парламентських фракцій».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: