За військову агресію проти України притягли до відповідальності 28 росіян – ГПУ

Читать на русском
Юрій Луценко повідомив, що до кримінальної відповідальності за військові дії проти України притягнули 28 росіян.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що до кримінальної відповідальності за військові дії проти України залучили 41 людини, з яких 28 росіян.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Відповідальність за військові злочини: в Україні нашими національними судами притягнуто (до кримінальної відповідальності. - Ред.) вже 41 осіб, з них 28 громадян Російської Федерації, 13 громадян (України. - Ред.) - учасників терористичних організацій «ДНР/ЛНР», - сказав він.

За словами Луценка, ще 20 високопоставленим особам РФ повідомлено про підозру за військові злочини. Серед них, зокрема, радник президента РФ Сергій Глазьєв, колишній уповноважений представник президента РФ в так званому «Кримському федеральному окрузі» Олег Белавенцев, міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу, його заступники генерали армії Дмитро Булгаков і Микола Панков, начальник ГШ ЗСРФ - перший заступник міністра оборони генерал армії Валерій Герасимов.

Крім того, підозрюваних у військових злочинах ще 12 генералів і 2 офіцери з вищого командного складу ЗС РФ, додав керівник ГПУ.

Нагадаємо, Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що в справах Майдану винесені 25 судових вироків, 35 осіб засуджено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: