Два роки на посаді: як виконує обіцянки вінницький губернатор

Читать на русском

Сьогодні, 27 лютого, другу річницю перебування на посаді святкує голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій. За цей час «Слово і Діло» зафіксувало 29 його обіцянок, 15 з яких чиновник виконав, а 2 – провалив.

Серед найголовніших виконаних обіцянок губернатора слід відзначити сприяння внесенню змін до закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (щодо яких обласна адміністрація неодноразово зверталася до Верховної Ради), відкриття регулярного авіарейсу Вінниця-Варшава та введення в експлуатацію першої черги корпусу лікарні ім. Пирогова.

З останньою, до речі, пов’язана й одна з головних обіцянок Коровія, що наразі перебувають у процесі виконання. Йдеться про його зобов’язання оснастити всім необхідним та ввести в експлуатацію корпуси медзакладу в листопаді 2017 року. Також серед важливих обіцянок зі статусом «у процесі» – будівництво сучасного кардіологічного центру та проведення лінії електропередач до мікрорайону, де розміщений індустріальний парк.

Невиконаних обіцянок у Коровія, як ми вже зазначали, лише дві. Перша стосується переведення на альтернативні види палива 47 котелень в області до початку опалювального сезону 2016/2017, друга – придбання 60 шкільних автобусів. Загалом кількісний рівень реалізованих зобов’язань у вінницького обласного голови є досить високим – 45%. Це дозволило йому посісти 9-те місце в рейтингу губернаторів України.

Слід відзначити, що напрямками роботи, яким найбільше приділяє увагу Коровій, є охорона здоров’я, держуправління та місцеве самоврядування, освіта, соціальна сфера, економіка та фінанси. Вінницького губернатора складно назвати публічною персоною, на місяць «Слово і Діло» фіксує зазвичай одну-дві його нових обіцянки, хоча в березні 2015-го та в лютому 2017-му були зареєстровані по 4 зобов’язання чиновника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: