Чубаров прокоментував власну обіцянку щодо Кримської автономії

Читать на русском
Народний депутат України від фракції Блоку Петра Порошенка Рефат Чубаров прокоментував власну обіцянку, яка стосується автономії Криму.

Народний депутат Рефат Чубаров заявив, що наразі питання внесення змін до Конституції України в частині Кримської автономії стоїть на місці.

Про це він сказав в ефірі програми «Право на владу», коментуючи власну обіцянку про закріплення принципів існування такої автономії, повідомляє «Слово і Діло».

Рефат ЧубаровГолова Меджлісу кримсько-татарського народу
Чубаров запевнив, що в Конституції України будуть закріплені принципи існування Кримської АвтономіїСказано 28 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Щодо обіцянки. Дивіться, у нас є конституційна комісія й вперше, коли ми зібралися я виступав на цій комісії і сказав щодо тих завдань, які ставляться державою: має бути завдання щодо внесення зміни до розділу 10. І на конституційній комісії на першому нашому зібранні це було ухвалено», – заявив Чубаров.

Також, за його словами, Президент Петро Порошенко обіцяв дати доручення конституційній комісії щодо створення робочої групи з питання Кримської автономії, однак цього так і не зроблено.

«Сьогодні я сказав на своєму виступі, що маю маленьку надію про те, що, можливо, найближчим часом така група буде створена. Я це вже говорю з якоюсь біллю, оскільки я просто відчуваю в якійсь іншій формі те, що було 23 роки стосовно кримських татар. Сьогодні тільки дурний може не розуміти про те, що єдиний і найефективніший ключ щодо деокупації Криму, щодо відновлення українського суверенітету над Кримським півостровом – є в України цей ключ. Цей ключ – право кримських татар на самовизначення. Україна не хоче, якщо аналізувати поведінку вищих наших чиновників, вона не розуміє, що це є ключ України, або вона просто живе іншими міфологемами», – пояснив нардеп.

Чубаров прокомментировал своё обещаниеSlovoiDilo

Нагадаємо, 28 березня 2016 року Чубаров заявив, що планує закріпити в Конституції України принципи існування Кримської Автономії, яка створюється на основі права корінного народу на самовизначення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: