Військовий шлях повернення Криму є безперспективним – Джемілєв

Читать на русском
Депутат від фракції БПП Мустафа Джемілєв вважає, що військовий шлях повернення Криму спричинить етнічні чистки і зробить його ненаселеним.

Лідер кримськотатарського народу і народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив, що військовий шлях повернення Криму спричинить етнічні чистки.

Про це він сказав в ефірі телеканалу 112, передає «Слово і Діло».

Джемілєв заявив про наявність російської ядерної зброї в КримуМустафа Джемілєв заявив з трибуни Європарламенту про наявність в окупованому Криму російської ядерної зброї.

«Ми дуже сподіваємося, що санкції на окупанта будуть посилюватися і це змусить його залишити окуповані території. Інший вихід, військовий, нам зараз видається безперспективним. Це потягне за собою етнічні чистки. А якщо там розгорнуться воєнні дії, Крим може перетворитися на безлюдний півострів», – зазначив Джемілєв.

Крім того, за його словами, ситуація з правами людини в окупованому Криму постійно погіршується, на півострові панує атмосфера страху. І багато кримських татар хочуть звідти виїхати.

Політик додав, що найбільший тиск чиниться на кримських татар, і це пов'язано з тим, що майже весь кримськотатарський народ заявив про те, що не прийме окупацію.

Раніше Кабмін презентував план деокупації Криму. Крім того, нагадаємо, що син Джемілєва вийшов із російської в'язниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: