«Київгаз» відмовляється перераховувати платіжки за газ

Читать на русском
Кабмін у цій справі програв суди в трьох інстанціях через необґрунтованість зниження норм споживання газу для користувачів без лічильників.

ПАТ «Київгаз» не підтримує перерахунок оплачених рахунків за заниженими нормами споживання, які були встановлені урядом України навесні 2015 року, через складну соціально-економічну ситуацію в країні.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу компанії.

«В умовах падіння реальних доходів населення та високої інфляції споживачам буде складно покрити єдиним платежем різницю в нормах споживання за 9 минулих місяців», – аргументують своє рішення в «Київгазі».

В компанії також відзначили, що Кабмін у цій справі програв суди в трьох інстанціях через необґрунтованість зниження норм споживання газу для користувачів без лічильників. Вищий адміністративний суд України також встановив, що Кабінет міністрів України навіть не проводив аналізу впливу прийнятих норм споживання газу при ухваленні постанови №237.

«Якщо ж Кабінетом міністрів буде ухвалено рішення провести перерахунок, то населенню, яке використовує газ, доведеться заплатити додатково від 194 до 582 гривень з абонента за весь період дій занижених, незаконних норм споживання», – стверджують у компанії.

У Кличка обіцяють: до 2017 року лічильники тепла встановлять у кожному будинкуДо кінця 2016 року міська влада планує завершити програму установки теплолічильників у всіх житлових будинках столиці.

Нагадаємо, що Арсеній Яценюк, будучи прем'єр-міністром України, в березні цього року доручив підприємствам-постачальникам природного газу перерахувати споживачам, які не мають приладів обліку ресурсу, платіжні документи відповідно до нормативу 4,4 куб. м газу на місяць і повернути гроші.

Мер Києва Віталій Кличко раніше заявляв, що категорично не згоден із підвищенням комунальних тарифів у столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: