Громадяни Швейцарії підтримали спрощення отримання громадянства

Читать на русском
У Швейцарії пройшов референдум за спрощення отримання громадянства країни, на якому більшість проголосувала за.

У Швейцарії пройшов референдум за спрощення отримання громадянства країни, на якому понад 55 відсотків підтримали пропозицію.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Близько 55% виборців на даному референдумі підтримали послаблення, які стосуються іммігрантів в третьому поколінні - людей, що народилися в Швейцарії, які є онуками іммігрантів, які приїхали в країну.

В даний час людина, яка народилася на території конфедерації, не отримує автоматично громадянство, і громадяни інших країн зазвичай чекають 12 років, перш ніж можуть подати заяву про отримання швейцарського паспорта.

Крім того, для цього необхідно пройти серію тестів та інтерв'ю, мета яких - встановити, наскільки людина знайома з традиціями Швейцарії. При цьому остаточне рішення про присвоєння громадянства приймає міська рада, яка іноді спирається на думку спільноти - тобто сусідів - і має право задавати кандидату абсолютно будь-які питання про Швейцарію та її культурі.

Нові правила, які можуть бути прийняті за результатами голосування, дозволять іммігрантам в третьому поколінні в деякій мірі уникнути цієї бюрократії. Вони стосуватимуться людей молодше 25 років, чиї батьки і батьки батьків постійно жили в Швейцарії.

Нагадаємо, Швейцарія має намір надати Україні безвізовий режим відразу після надання Європейським Союзом громадянам України права безвізового в'їзду в Шенгенську зону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: