Мінфін реструктуризує внутрішній борг на 383 мільярдів

Читать на русском
Реструктуризація знизить навантаження на державний бюджет і сприятиме зваженій фіскальній політиці.

Міністерство фінансів веде переговори з Національним банком на тему реструктуризації облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на суму близько 383 млрд грн.

Про це повідомляється на сайті НБУ, передає «Слово і Діло».

В ході реструктуризації ОВДП з портфеля Нацбанку повинні бути конвертовані в довгострокові гривневі папери з прив'язкою прибутковості до рівня інфляції. Погашення нових облігацій буде відбуватися рівномірно протягом до 30 років. Переговори стосуються структури портфеля і термінів за новими облігаціями.

За словами заступника голови НБУ Олега Чурія, реструктуризація знизить навантаження на державний бюджет і сприятиме зваженій фіскальній політиці, що збігається з цілями НБУ щодо забезпечення низької стабільної інфляції та уможливить ефективну реалізацію режиму інфляційного таргетування.

МВФ міг списати до 75% боргу України – депутатНардеп Галасюк прокоментував невиконану обіцянку «Радикальної партії» про списання 75% зовнішнього боргу України.

Станом на 11 листопада 2016 року державний і гарантований державою борг України становив 1,7 трлн грн, з них борг за цінними паперами на внутрішньому ринку – 541 млрд грн.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України в 2017 році планує залучити 190,8 млрд грн державних запозичень, в тому числі із зовнішніх джерел – 86,89 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: