Від завтра НАЗК розпочне перевірку е-декларацій Порошенка, Гройсмана та міністрів

Читать на русском
У Національному агентстві з питань запобігання корупції розповіли, коли почнеться перевірка електронних декларацій.

Національне агентство з питань запобігання корупції ухвалило рішення про старт із 23 лютого перевірки електронних декларацій Президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та членів Кабінету міністрів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник голови НАЗК Руслан Радецький, повідомляє «Слово і Діло».

«Мною був підготовлений проект рішення про початок проведення повної перевірки декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 рік, поданих Президентом України, прем'єр-міністром України та членами Кабінету міністрів України, та ініційовано проведення позачергового засідання НАЗК», – заявив Радецький.

«Головою НАЗК така пропозиція була підтримана й сьогодні скликано засідання, на якому одноголосно було ухвалено рішення про початок повної перевірки Президента України, прем'єр-міністра України та членів Кабміну», – додав він.

За словами заступника голови НАЗК, відповідно до порядку, початком здійснення повної перевірки декларації є день, наступний після дня ухвалення рішення НАЗК про проведення такої перевірки, про що повідомляється суб'єкту декларування, й триває 60 календарних днів.

Нагадаємо, в НАЗК назвали кількість щорічних е-декларацій чиновників за 2016 рік.

Раніше Міністерство юстиції зареєструвало порядки перевірки електронних декларацій і способу життя чиновників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: