Катар зацікавлений вкладати інвестиції в українські морські порти

Читать на русском
Сторони домовилися про візит керівника Державної авіаційної служби Катару в Україну в березні цього року з метою налагодження співпраці між відомствами обох держав.

Україна і Катар зацікавлені в співпраці в питаннях розвитку портової інфраструктури в Чорному морі.

Про це йшлося на зустрічі голови Мінінфраструктури Володимира Омеляна з міністром транспорту і комунікацій Катару Джассема Сеіф Ахмед Аль-Сулейті, яка відбулася 21 лютого 2017 року в Женеві в рамках 79-го засідання Комітету з внутрішнього транспорту Європейської Економічної Комісії (ЄЕК) ООН, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Сторони домовилися, що представники портової індустрії Катару відвідають Україну з метою налагодження співпраці. Також уряди домовилися про візит керівника Державної авіаційної служби Катару в Україну в березні цього року з метою налагодження співпраці між відомствами обох держав. Міністр транспорту і комунікацій Катару запросив міністра інфраструктури України відвідати Катар.

За його словами, зараз іде будівництво нового контейнерного порту в Катарі, потужності якого до 2020 року становитимуть 6 млн TEU.

Володимир Омелян, своєю чергою, вказав на зацікавленість України у встановленні прямого авіаційного сполучення з Катаром, а також на можливості розвитку портової інфраструктури в Україні.

Нагадаємо, що ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) має намір залучити іноземні інженерно-будівельні компанії, зокрема з Туреччини, Болгарії, Польщі, Китаю, для участі в тендерах із реконструкції причальної інфраструктури в українських морських торговельних портах.

ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» готується до передачі цілісного майнового комплексу терміналу №5 (залізнично-поромного комплексу) в концесію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: