Україна не блокувала сьогоднішню російську заяву в Радбезі ООН – МЗС

Читать на русском
В МЗС України спростували пропагандистську заяву Кремля, яка не відповідає дійсності. Про це повідомила речниця відомства Мар'яна Беца.
Мар'яна Беца

У Міністерстві закордонних справ України спростували пропагандистську заяву Кремля, яка не відповідає дійсності.

Про це повідомила речниця МЗС України Мар'яна Беца, передає «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГА.net».

«Російська делегація в Раді безпеки ООН хотіла, щоб голова Володимир Єльченко ухвалив проект політичної заяви про смерть постпреда РФ при ООН Віталія Чуркіна, проте в результаті Радбез обмежився традиційною в таких випадках заявою для преси», – розповіла вона.

Зазначимо, в МЗС Росії вважають, що «Україна заблокувала заяву ООН про смерть Чуркіна».

«Там була трохи інша ситуація. Росіяни хотіли окремий проект заяви голови Ради безпеки ООН щодо смерті їхнього посла», – розповіла Беца.

За її словами, таких випадків «ніколи не було», тому результаті була зроблена заява Ради безпеки про смерть Чуркіна для ЗМІ.

В ООН відреагували на смерть ЧуркінаРада Безпеки ООН ухвалила заяву щодо раптової смерті постпреда Росії Віталія Чуркіна, висловивши глибоке співчуття його близьким і владі РФ.

«Ми нічого не блокували, просто була зроблена заява для ЗМІ, як робилося в таких випадках і раніше. Таких випадків було не так уже й багато ... Проте прецедентів окремої політичної заяви ніколи не було», – додала Беца.

Нагадаємо, що 20 лютого в Нью-Йорку помер постпред Росії в ООН Віталій Чуркін. Відзначається, що російський дипломат пішов із життя на робочому посту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: