Кваснєвський: «заморожування» конфлікту на Донбасі загрожує Україні

Читать на русском
Екс-президент Польщі Александер Кваснєвський вважає, що Україна за жодних умов не повинна допустити заморожування конфлікту на сході країни, адже подібні дії можуть лише послабити її позиції.

Екс-президент Польщі Александер Кваснєвський вважає, що Україна за жодних умов не повинна допустити «заморожування» конфлікту на сході країни, адже подібні дії можуть лише послабити її позиції.

Таку думку він висловив в коментарі кореспонденту «Укрінформу» в рамках участі в Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє «Слово і Ді ло».

«Гадаю, найбільша загроза для України і для світу - це «заморожений конфлікт», - зазначив Кваснєвський, нагадавши інші приклади: Нагорний Карабах - 25 років, Придністров'я - 25 років, Кіпр - 50 років.

Проблема, на його думку в тому, що якщо конфлікт буде «заморожений», позиції України не будуть такими сильними.

«Що робити? Треба продовжувати реформи. Кожен успіх України, кожна позитивна новина, яка приходить від вас, допомагає всім захисникам в світі», - сказав Кваснєвський.

Особливо він наголосив на тому що, враховуючи уроки нещодавньої української історії, важливо, щоб була співпраця політичних сил в Україні, щоб не було конфлікту. «Щоб політичні еліти України зрозуміли, що всі чекають від них співпраці, очікують підтримки складних реформ, чекають розуміння і компромісу, щоб можна було піти від «замороженого» конфлікту на Донбасі», - зазначив політик. Тому що кожна новина про війну, про конфлікт між головними лідерами (ми це вже проходили) послаблюють і Україну, і її адвокатів, повторив він.

Росію необхідно притягнути до відповідальності через ситуацію в Україні – Пенсвіце-президент США Майкл Пенс заявив, що Росію необхідно притягнути до відповідальності через ситуацію в Україні.

Екс-лідер Польщі відзначає, що українське питання все ще актуальне у світі, але звичайно стало слабшим, ніж раніше, оскільки світ живе дуже швидко, все змінюється, з'являються інші теми. Також він висловив задоволення тим, що Захід - за продовження санкцій проти РФ.

«Захід все ще хоче продовжувати санкції проти Росії, говорити одним голосом», - підкреслив він.

Кваснєвський, за його визнанням, був дуже вражений в позитивному сенсі всім, що сказала напередодні канцлер ФРН Ангела Меркель, що вона не змінює своєї позиції, незважаючи на дуже сильний вплив в Німеччині тих сил, які «дуже хочуть розвивати відносини з Росією, оскільки там лежать гроші і там їх можна заробити».

Раніше президент Польщі Анджей Дуда заявив про те, що Європа повинна докласти максимум зусиль для врегулювання конфлікту на Донбасі, щоб не допустити його заморожування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: