Луценко подасть до Ради подання про зняття недоторканності з трьох нардепів

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко має намір подати в Раду подання про позбавлення недоторканності трьох нардепів.
Юрій Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко має намір подати до Верховної Ради подання про позбавлення недоторканності трьох нардепів через заборгованість зі сплати податків. Йдеться про Нестора Шуфрича, Олександра Супруненка і В'ячеслава Константиновського.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Нарешті ми отримали від ДФС планову перевірку трьох народних депутатів, з 17 поданих, і трьом народним депутатам встановлена ​​несплата податків відповідно 60, 50 і 40 млн грн. Подання на цих народних депутатів я внесу найближчим брешемо до Верховної Ради», - сказав Луценко.

Луценко перевірить НКРЕКП на предмет махінацій із тарифамиГПУ має розібратися, як Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, формує тариф на вугілля та чи застосовується при цьому так звана формула «Роттердам+».

Разом з тим він зазначив, що у депутатів є два варіанти: Верховна Рада дає дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності, яке передбачає до 3 років позбавлення волі, «або ці народні депутати сплачують відповідно 60, 50 і 40 млн грн, чим вичерпується 212 стаття» Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів).

«Після публікацій електронних декларацій суспільство ненавидить владу вже зі знанням справи», - підкреслив генпрокурор.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура запідозрила народного депутата В'ячеслава Константиновського в ухиленні від сплати податків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: