У Чорному морі знайшли родовище природного газу

Читать на русском
Це дозволить Румунії повністю забезпечити себе природним газом і не залежати від російських поставок.

Компанія Black Sea Oil and Gas (BSOG) виявила в румунських територіальних водах Чорного моря родовище природного газу із запасами від 10 до 20 мільярдів кубічних метрів.

За класифікацією родовищ воно належить до класу середніх, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«За попередніми даними, виявлені поклади природного газу (від 10 до 20 млільярдів кубічних метрів) складають близько 10% газу, який буде використовуватися в Румунії протягом наступних п'яти років. Зараз наша компанія готує всю необхідну документацію для затвердження в Національному агентстві з регулювання в енергетиці», – підкреслив генеральний директор компанії Марк Биком.

За його словами, якщо документи вдасться ухвалити до кінця 2017 року, то через два роки компанія зможе почати видобуток природного газу.

Україна почала морські геолого-геофізичні дослідження в Чорному моріУкраїна із 17 листопада починає комплекс геолого-розвідувальних робіт із пошуку нафти й газу в шельфі Чорного моря.

Експерти відзначають, що це дозволить Румунії повністю забезпечити себе газом і не залежати від російських поставок. Зараз обсяги газу (не більш ніж 3%), якого бракує, Румунія імпортує з Росії.

Як повідомлялося раніше, ПАТ «Укргазвидобування», що належить НАК «Нафтогаз», подало до Державної служби геології і надр пакети документів із заявами на отримання спецдозволів на користування надрами на 23 нових ділянках, серед яких 4 – на шельфі Чорного моря.

Перші поставки газового конденсату в Україну з Ірану в розмірі 13 тисяч тонн ПАТ «Укртатнафта» забезпечило в жовтні 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: