«Укргазвидобування» відновлює роботи на чорноморському шельфі

Читать на русском
Таким чином Укргазвидобування намагається досягти рівня внутрішнього видобутку природного газу в 20 мільярдів кубометрів до 2020 року.

ПАТ «Укргазвидобування», яке належить НАК «Нафтогаз», подало до Державної служби геології і надр пакети документів із заявами на отримання спецдозволів на користування надрами на 23 нових ділянках, серед яких 4 – на шельфі Чорного моря.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає «Слово і Діло».

Таким чином планується наблизити головну мету стратегії «20/20», якою керується компанія, – досягти рівня видобутку природного газу в 20 млрд куб. м до 2020 року.

«Також збільшення видобутку, в тому числі на шельфі Чорного моря, допоможе в створенні нових робочих місць і збільшенні надходжень від ПАТ «Укргазвидобування» до бюджетів усіх рівнів. Вести роботи на ділянках, розташованих на шельфі, УГВ планує, залучаючи інвестиції», – йдеться в повідомленні.

Україна почала морські геолого-геофізичні дослідження в Чорному моріУкраїна із 17 листопада починає комплекс геолого-розвідувальних робіт із пошуку нафти й газу в шельфі Чорного моря.

На розгляді в Державній службі геології і надр перебувають пакети документів для отримання спецдозволів на користування надрами на 37 нових ділянках.

Нагадаємо, що в 2016 році українські підприємства збільшили видобуток газу на 0,7% порівняно з показниками 2015 року – до 20 млрд 290 млн куб. м.

У 2016 році Україна зменшила імпорт природного газу на 32,7% порівняно з 2015-м.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: