Екс-депутат Держдуми РФ дав слідству свідчення у справі Януковича

Читать на русском
Колишній депутат Держдуми РФ надав свідчення українському слідству в рамках провадження про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.
Юрій ЛуценкоФото: focus.ua

Колишній депутат Держдуми РФ надав свідчення українському слідству в рамках провадження про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Про це розповів генеральний прокурор Юрій Луценко журналістам у Краматорську, інформує «Слово і Діло».

«Можу підтвердити слова Руслана Кравченка (прокурор Головної військової прокуратури – Ред.) про те, що одним зі свідків, який надав надзвичайно важливі свідчення, є колишній депутат Державної Думи Російської Федерації, який свідчив про вплив підписаного листа із закликом до Путіна ввести війська в Україну на рішення Державної Думи про застосування Збройних сил РФ за кордоном», – повідомив Луценко.

Луценко зачитав Януковичу підозру в державній зрадіГенпрокурор Юрій Луценко по відеоконференції офіційно сповістив в усній формі колишнього главу української держави Віктора Януковича про підозру.

За його словами, ці свідчення ляжуть в основу майбутнього обвинувачення. Генпрокурор не повідомив ім’я депутата.

Зазначимо, що єдиний депутат Держдуми, який проголосував проти анексії Криму Росією – Ілля Пономарьов. Зараз колишній депутат Держдуми Росії мешкає в Україні. Пономарьов отримав посвідку на тимчасове проживання в країні.

Нагадаємо, Луценко сподівається, що судовий процес у справі про держзраду Віктора Януковича почнеться на початку 2017 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: