Нардепи внесуть до е-декларацій поїздки на інавгурацію Трампа

Читать на русском
Народні депутати України внесуть в е-декларації поїздки на інавгурацію президента США Дональда Трампа.

Народні депутати та інші чиновники України внесуть в електронні декларації поїздки на інавгурацію президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо».

«Ці витрати і це подорож народні депутати здійснювали в цьому році, відповідно, вони повинні будуть задекларувати їх в наступному році, якщо, звичайно, там витрата перевищує поріг 80 тис. Грн. Швидше за все, там буде перевищення, тому що є витрати на подорож, але там, здається, ще треба було купити квиток, щоб потрапити на інавгурацію і молитовний сніданок. Вартість цього квитка явно перевищує цей поріг, тобто їм необхідно буде зазначити цей витрата в своїй наступній декларації», - сказав експерт програми розвитку ООН Дмитро Котляр.

Він уточнив, що ми це побачимо вже в наступному році.

Відносно передбаченого в законі повідомлення про істотні зміни в майновому стані, експерт зазначив, що воно подається протягом 10 днів після отримання доходу або придбання майна на суму понад 50 прожиткових мінімумів, тобто понад 80 тис. грн.

«Але в законі зазначено, що це тільки в тому випадку, якщо було придбано якесь майно. Тобто якщо були придбані туристичні послуги, то це не підпадає під це повідомлення. Швидше за все, в цьому випадку вони не повинні були його подавати», - зазначив експерт.

Нагадаємо, міністерство юстиції зареєструвало затверджений Національний агентством щодо запобігання корупції порядок перевірки електронних декларацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: