Швейцарія ускладнила працевлаштування мігрантів

Читать на русском
Парламент Швейцарії затвердив перевагу швейцарців перед мігрантами при влаштуванні на роботу.

Парламент Швейцарії ухвалив рішення, згідно з яким швейцарці будуть мати перевагу перед мігрантами при влаштуванні на роботу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо».

Швейцарія вводить квоти на імміграцію з Європейського Союзу, за які на референдумі в 2014 році проголосувала громадськість, але ускладнює працевлаштування для іноземців.

Швейцарська народна партія (SVP), яка підтримувала референдум 2014 року і активно виступає за введення квот на імміграцію з ЄС, засудила таке рішення. Партія може почати нову ініціативу з закликом, щоб країна припинила двосторонню угоду з ЄС на вільне пересування людей.

Нещодавно Альберт Росте, лідер Швейцарської народної партії, що входить в правлячу коаліцію, заявляв, що партія буде просувати ідею референдуму, якщо запропоноване законодавство, що дає місцевим жителям пріоритет при прийомі на роботу, не знизить імміграцію до Швейцарії.

Нагадаємо, 55 відсотків громадян Швейцарії не підтримали ініціативу партії «зелених» відключити три АЕС вже в наступному році, і відмовитися від атомної енергетики до 2029 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: