Швейцарія виділить Україні $100 мільйонів фінансової допомоги

Читать на русском
Швейцарія до кінця січня цього року передасть 100 мільйонів доларів у вигляді першого траншу фінансової допомоги Україні.

Швейцарія до кінця січня 2017 року передасть $100 млн у вигляді першого траншу фінансової допомоги Україні.

Про це в Давосі за підсумками переговорів із президентом Швейцарської Конфедерації заявив Президент України Петро Порошенко, передає «Слово і Діло».

«Вони надійдуть на рахунки Нацбанку у вигляді фінансової допомоги від Швейцарської Конфедерації як перша частина траншу, спрямованого на підтримку України», – заявив він.

Порошенко назвав країни, з якими Україна нарощуватиме співпрацюПрезидент Петро Порошенко назвав країни, з якими Україна буде нарощувати співпрацю в 2017 році.

Також, за словами Порошенка, Швейцарія готова надати українцям безвізовий режим одразу ж після аналогічного кроку з боку Євросоюзу.

«Ви знаєте, що ми очікуємо найближчим часом рішення Європарламенту про безвізовий режим. І було чітко заявлено, що відразу ж, щойно Україна отримає право безвізових поїздок до країн Шенгенської зони, Швейцарія одночасно також надасть безвізовий режим для українських громадян», – заявив Порошенко.

Раніше повідомлялося, що Швейцарія ще на рік заморозила мільйони Януковича.

Нагадаємо, міністр фінансів України Олександр Данилюк раніше повідомляв, що наступний транш від Міжнародного валютного фонду на суму 1 мільярд доларів може бути виділений Україні на початку лютого 2017 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: