«Мотор Січ» розробить двигун для російсько-китайського вертольота

Читать на русском
Українська Мотор Січ спростувала участь у проекті, проте 10 лютого 2017 року в компанії пояснили, що вона працює безпосередньо з китайською Avicopter.

Українське підприємство «Мотор Січ» буде розробляти турбодвигуни АІ-136Т для російсько-китайського проекту важкого вертольота.

Вертоліт планують випустити виключно для китайського ринку, пише «Коммерсант», передає «Слово і Діло».

«Переговори про розробку вертольота близькі до завершення, після них сторони підпишуть контракт», – розповіли в холдингу «Вертольоти Росії».

У травні 2015 року колишній голова «Вертольотів Росії» Олександр Міхеєв говорив, що на машині може бути встановлений український двигун Д-136 (аналогічний двигуну Мі-26).

Українська «Мотор Січ» спростувала участь у проекті, проте 10 лютого 2017 року в компанії пояснили, що вона працює безпосередньо з китайською Avicopter. Компанія вже уклала контракти на поставку нового турбодвигуна АІ-136Т.

На авіасалоні в Ірані представлений перший український вертоліт – фотоУкраїнська приватна компанія Softex-Aero вперше публічно продемонструвала свій новий високошвидкісний вертоліт VV-2 в рамках міжнародного авіасалону Iran Air Show 2016, який проходив на острові Кіш в Ірані з 16 до 19 листопада.

«Вертольоти Росії» підтримують правила гри, підкреслюючи, що «рішення щодо двигуна – за замовником, тобто за китайською стороною».

Як повідомлялося раніше, ДП «Івченко-Прогрес» уклало контракт із китайським замовником щодо оцінки технічного стану цивільних авіаційних двигунів і подальшого збільшення їхніх ресурсних показників.

Раніше фахівці ПАТ «Мотор Січ» спільно з конструкторським бюро «Луч» розробили ударний варіант вертольота Мі-8МСБ-В зі встановленими протитанковими ракетами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: