«Мотор Січ» спільно з КБ «Луч» створили ударний вертоліт на базі Мі-8

Читать на русском
Максимальна дальність дії ракетного комплексу на Мі-8МСБ-В складе близько 7000 м, при цьому маса ракети складає 43 кг.

Фахівці ПАТ «Мотор Січ» спільно з конструкторським бюро «Луч» розробили ударний варіант вертольота Мі-8МСБ-В з встановленими протитанковими ракетами РК-2В «Бар'єр-В».

Дослідний зразок був представлений на міжнародній військовій виставки «Зброя і Безпека» в Києві, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на видання «Військовий інформатор».

Новий ударний комплекс на базі вертольота Мі-8МСБ-В призначений для ураження нерухомих і рухомих броньованих цілей, які мають комбіновану, рознесену або монолітну броню, в тому числі з динамічним захистом.

Потенційними об'єктами для ураження також є малорозмірні цілі типу довготривалих вогневих точок, танків в окопі, легкоброньованих об'єктів і вертольотів противника.

До складу ударного комплексу на базі вертольота Мі-8МСБ-В входять ракети РК-2В «Бар'єр-В» в транспортнопускових контейнерах, які закріплені на спеціальних пускових пристроях. Також до складу комплексу входить поворотний оптико-електронний модуль ПМ-ЛКТ «Спектр», встановлений спереду кабіни пілотів вертольота. У самій кабіні з'явився блок індикації (дисплей), блок управління ракетним озброєнням, пристрій наведення (джойстик).

Максимальна дальність дії нового ракетного комплексу складе близько 7000 м, при цьому маса ракети складає 43 кг. Бронепробиття за динамічним захистом становить близько 800 мм, ймовірність ураження цілі однієї ракетою 0,7 ... 0,85.

Лідер розробок авіадвигунів КБ «Івченко-Прогрес» нарощує виробництвоДП «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» імені академіка О.Г.Івченка збільшило обсяг виробництва в першому півріччі 2016 на 43% в порівнянні з першим півріччям 2015 року.

Система наведення нового ракетного комплексу являє собою автоматичний супровід цілі по лазерному променю з телевізійно-телевізійним автосупроводом цілі.

Як раніше повідомлялося, ДП «Київське конструкторське бюро «Луч» і польська компанія Mesko поділилися планами створення протитанкової керованої ракети Pirat.

Нагадаємо, що в червні АТ «Мотор Січ» представила військовим з Київської асоціації військових аташе (КАВА) плани за основними напрямками діяльності компанії, в рамках яких в Україні буде впроваджуватися замкнутий цикл виробництва вертольотів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: